De verhalenboom

Gespreksleiders 

Vind je het leuk om naar verhalen te luisteren, kan je ervoor zorgen dat alle deelnemers aan het woord komen en de gesprekken op gang houden? En dit alles met gevoel voor de sfeer aan tafel. Als gespreksleider leid je de tafelgesprekken. Dit doe je in een team van twee mensen. Samen bereid je de tafelgesprekken voor en evalueer je deze. De één leidt de gesprekken, de ander registreert.

Videomakers 

Zie je verhalen direct visueel voor je? En weet je dat om te zetten in beeldmateriaal, ook voor online? Tijdens het project ontstaan er geschreven fragmenten. Het is jouw taak om samen met de deelnemers deze fragmenten om te zetten in beeldmateriaal dat een breed publiek aanspreekt. 

 

Onderzoekers  

Vind je het interessant om achtergrondinformatie op te sporen, zowel op schrift als in beeld? Als onderzoeker ga je op zoek naar aanvullende informatie op (fragmenten uit) verhalen uit het verleden.

 

Schrijvers  

Maak je graag van fragmenten uit verhalen één compleet verhaal en dit in samenwerking met de verteller? Als schrijver krijg je geschreven fragmenten uit de tafelgesprekken aangereikt en ga je in samenwerking met de verteller( hiervan een volledig verhaal maken dat tijdloos en toegankelijk is voor een breed publiek.

We nodigen je ook uit te reageren als je denkt op een andere wijze te kunnen bijdragen.

Training en bijeenkomsten

De vrijwilligers krijgen vooraf een gedegen training en maken tijdens deze training ook kennis met elkaar.

Tijdens het houden van de tafelgesprekken is er twee keer per maand overleg met alle gespreksleiders. Het overleg is bedoeld om gegevens met elkaar te delen en uit te wisselen en om interessante verhalen in kaart te brengen.

 

Opgeven

Heb je interesse in een van de vrijwilligersfunctie's zoals hierboven beschreven?

Opgeven kan heel eenvoudig via het contactformulier op deze website.

Wil je meer informatie? Schroom niet en neem contact op met: 06-44639593.