Deelnemers verhalentafel

Hoe gaat het in zijn werk?

Aan een verhalentafel treffen oudere inwoners van Culemborg elkaar om samen herinneringen op te halen. Het thema van de gesprekken in het seizoen 2019-2020 is 'Onze schooltijd'. De deelnemers aan een verhalentafel komen zes keer bij elkaar. De bijeenkomsten vinden een keer in de veertien dagen plaats. 

De tafelgesprekken worden gehouden in een daarvoor geschikte ruimte op verschillende locaties in Culemborg. Twee getrainde vrijwilligers begeleiden de groepen; de een leidt het gesprek en de ander legt vast wat er besproken wordt. 

Er kunnen per bijeenkomst diverse onderwerpen aan bod komen. Dit hangt af van de inbreng van de deelnemers. U kunt denken aan speciale meesters en juffen, liedjes die vroeger gezongen werden, schoolreisjes, trakteren op je verjaardag, Sinterklaas op school. De begeleiders reiken hulpmiddelen aan om herinneringen op te roepen en het gesprek op gang te helpen (filmpjes, foto's, vragen).

De mooiste herinneringen en verhalen, die aan de verhalentafels aan bod komen, worden later uitgewerkt en vastgelegd in de vorm van een boek en enkele korte films. Uiteraard beslissen de vertellers zelf welke verhalen zij op deze manier willen delen met een groter publiek. 

Bent u een oudere inwoner van Culemborg (geboren tussen 1930 en 1955) en u vindt het leuk om met andere oudere inwoners van Culemborg in gesprek te gaan over herinneringen aan vroeger? Wacht niet en meld u aan!

 

 

 

 

Opgeven

Via het contactformulier op deze website, maar ook via het vermelde telefoonnummer of ons e-mailadres kunt u zich opgeven.

Daaran wordt met u contact opgenomen om door te spreken wat uw verwachtingen zijn en om uw adresgegevens uit te wisselen, zodat we u kunnen indelen op een locatie zo dicht mogelijk bij uw huis.