Deelnemers verhalentafel

Hoe gaat het in zijn werk?

 

De Culemborgse Verhalenboom heeft als doel tafelgesprekken te voeren met oudere inwoners van Culemborg. Het thema voor 2019-2020 zal 'Onze schooltijd' zijn. De cyclus bestaat uit meerdere (maximaal zeven) tafelgesprekken en de gesprekken vinden een keer in de veertien dagen plaats. 

De tafelgesprekken vinden plaats in een daarvoor geschikte ruimte op drie verschillende locaties in Culemborg. 

 

De tafelgesprekken zullen begeleid worden door twee getrainde vrijwilligers waarvan de een het gesprek zal leiden en de ander de verhalen opschrijft.

 

Per bijeenkomst kunnen de onderwerpen die besproken worden verschillen.

Dit hangt af van de inbreng van de deelnemers. U kunt denken aan liedjes die gezongen werden, schoolreisjes, trakteren op je verjaardag, Sinterklaas op school en zo zijn er veel mooie herinneringen die belangrijk zijn geweest.

De begeleiders reiken middelen aan om het gesprek op gang te krijgen (filmpjes, foto's of materiaal).

 

Tijdens twee sessies van de tafelgesprekken schuiven middelbare school leerlingen aan en gaan met u in gesprek over hoe het vroeger was en hoe het nu is om op school te zitten.

 

De hoogtepunten van wat u vertelt wordt opgeschreven en uitgewerkt zodat enerzijds uw verhaal niet verloren gaat en anderzijds er aanvullende achtergrondinformatie bij gezocht kan worden. 

Van de mooiste herinneringen en verhalen gaan wij proberen een boekje te maken of een film. 

 

U bent een oudere inwoner van Culemborg (geboren tussen 1930 en 1950) en u vindt het leuk om met andere oudere inwoners van Culemborg in gesprek te gaan over herinneringen aan vroeger? Wacht niet en geef u op. 

Opgeven:

kan via het contactformulier op deze website maar ook via het vermelde telefoonnummer of ons e-mailadres.

Na opgave neemt de organisatie contact met u op om door te spreken wat uw verwachtingen zijn en uw adresgegevens uit te wisselen, zodat we u kunnen indelen op een locatie zo dicht mogelijk bij uw huis.