Uw eigen levensverhaal vertellen

Hoe gaat het in zijn werk?

 

Nadat u zich heeft aangemeld bij een van de coördinatoren, nemen wij contact met u op. Er volgt een intakegesprek waarna de organisatie een bij u passende schrijver zoekt.

 

Zodra er een schrijver is gevonden, zal er een afspraak met u gemaakt worden waar de organisatie de schrijver aan u zal voorstellen. Vanaf dat moment worden de afspraken met de schrijver door u zelf ingepland.

 

De schrijver, die een interne training heeft gevolgd, komt gedurende een halfjaar eens per een of twee weken bij u langs om naar uw verhaal te luisteren en het op te schrijven. Deze afspraken duren gemiddeld twee uur. 

De schrijver legt uw verhaal vast met behulp van een computer. 

Als de schrijver u bezoekt voor de volgende afspraak wordt hetgeen dat na de vorige afspraak is uitgewerkt nagelezen en waar nodig gecorrigeerd. De regie van wat er wel of niet in uw verhaal komt, blijft volledig in uw handen. Uiteindelijk bepaalt u de inhoud van uw verhaal.

Samen met de schrijver zoekt u ondertussen de foto's en ondersteunende materialen op.  

U zult zien dat uw verhaal uniek is en de moeite waard om te vertellen.

 

Medio mei zal het verhaal naar een drukker gaan, waarna in juni een feestelijke uitreiking zal plaatsvinden van uw boek. Uiteraard zijn uw naasten daar ook welkom.

 

Vele Culemborgers zijn u voorgegaan en hebben het proces als zeer waardevol ervaren.

 

Kosten

Uw levensverhaal wordt gratis voor u opgeschreven en uitgewerkt.

Tijdens het vertellen van uw verhaal wordt er ook nog een foto van u gemaakt door een fotograaf. Deze foto kan gebruikt worden voor de omslag van uw verhaal. Wilt u liever een andere afbeelding op de omslag? Dan kan dat ook worden gerealiseerd.

 

Het eerste exemplaar van uw verhaal wordt op onze kosten gedrukt.  Uiteraard is het mogelijk om meer exemplaren te laten drukken, voor deze exemplaren zal dan de kostprijs van het drukken aan u worden door belast.

Opgeven:

Een verteller kan zichzelf opgeven bij een van de coördinatoren of via deze website. Uiteraard kan een verteller ook door een familielid of verzorgende worden aangemeld.

Na uw opgave wordt er telefonisch contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking.

Tijdens dit contact wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek bij u door een van de coördinatoren. Bij dit bezoek wordt de gehele gang van zaken met u doorgenomen en ook kunt u uw verwachtingen kenbaar maken. 

Aan de hand van dit kennismakingsgesprek wordt u aan een schrijver gekoppeld.

"Het leven is niet het leven dat je hebt geleefd, maar dat je je herinnert - en hoe je het je herinnert om het te vertellen"

Gabriel Garcia Marquez