Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven!

Je eigen levensverhaal vertellen is een reis terug in de tijd. Het haalt bijzondere, soms vergeten herinneringen naar boven. Elk verhaal is uniek, met bijbehorende hoogtepunten en dieptepunten, en waard om vast te leggen. Al pratend staat u stil bij uw herinneringen en komen vergeten verhalen weer naar boven. Het boek dat uiteindelijk geschreven wordt, is een kostbaar geschenk aan uzelf, maar vooral ook bijzonder om door te geven aan een volgende generatie.

Traject

Stichting Levensverhaal Culemborg biedt u de kans om het unieke verhaal van uw vader, uw moeder of uzelf te laten opschrijven. Het hele traject van het vertellen van het verhaal duurt ongeveer zes maanden. In die periode komt de schrijver 10 à 20 keer bij u langs voor een interview. Samen zoekt u de foto's uit die in het verhaal passen. De interviews en de foto's worden uitgewerkt tot een mooi boek. Na het drukken ontvangt u een exemplaar van het boek.

 

Kosten

Uw levensverhaal wordt gratis voor u opgeschreven en uitgewerkt.

Tijdens het vertellen van uw verhaal wordt er ook nog een foto van u gemaakt door een fotograaf. Deze foto kan gebruikt worden voor de omslag van uw verhaal. Wilt u liever een andere afbeelding op de omslag? Dan kan dat ook worden gerealiseerd.

 

Het eerste exemplaar van uw verhaal wordt op onze kosten gedrukt.  Uiteraard is het mogelijk om meer exemplaren te laten drukken, voor deze exemplaren zal dan de kostprijs van het drukken aan u worden door belast.

Opgeven:

Een verteller kan zichzelf opgeven bij een van de coördinatoren of via deze website. Uiteraard kan een verteller ook door een familielid of verzorgende worden aangemeld.

Na uw opgave wordt er telefonisch contact met u opgenomen voor een eerste kennismaking.

Tijdens dit contact wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek bij u door een van de coördinatoren. Bij dit bezoek wordt de gehele gang van zaken met u doorgenomen en ook kunt u uw verwachtingen kenbaar maken. 

Aan de hand van dit kennismakingsgesprek wordt u aan een schrijver gekoppeld.

"Het leven is niet het leven dat je hebt geleefd, maar dat je je herinnert - en hoe je het je herinnert om het te vertellen"

Gabriel Garcia Marquez